PoU:lle miesten viestijoukkue!

Viestiporukka ja tukijat
Yhteistreenien veto sujui viestinelikolta

Polvijärven Urheilijoihin miesten viestijoukkue

Itä-Suomeen tarvitaan pikajuoksukulttuuria. Oman seuran urheilijat tarvitsevat esikuvia. Porukassa parempi ja kehitystä tulee.

Näitä ajatuksia toivat esiin PoU:n pikajuoksumenijät Santeri Örn, Joonas Liukkonen, Matias Ahtinen ja Rasmus Lehikoinen, kun he kertoivat yhteistyökumppaneilleen PoU:n pikaviestijoukkueen kokoamisen taustoista ja omista tuntemuksistaan osana joukkuetta.

Juoksijoista Örn, Lehikoinen ja Liukkonen ovat harjoitelleet yhteisen valmentajansa Jarno Tenhusen valvovan silmän alla ja Ahtinen tuli mukaan Lehikoisen hyvänä ystävänä. Liukkonen siirtyy PoU:n riveihin kasvattajaseurastaan Juvan Urheilijoista ja Ahtinen ja Lehikoinen Joensuun Katajasta.
- Itä-Suomen viestijoukkue olisi voitu myös perustaa johonkin toiseen seuraan, mutta PoU innostui ideasta heti ja toisaalta Santerin vahvat siteet Polvijärvelle pohjustivat valintaa, toteaa valmentaja Tenhunen. Tällaisia seurarajojen ylittäviä ratkaisuja voidaan tehdä eikä sen toteuttavan seuran tarvitse välttämättä olla maakunnan kärkiseura. PoU on vireä kasvattajaseura,

jossa oman viestijoukkueen merkitys on varmasti iso myös omille junnuille, juoksija Örn pohjustaa viestijoukkueen muodostumista. Jos joku päivä meillä on Kalevan kisojen finaalissa useampi Polvijärveä edustava juoksija, niin kyllä se varmasti isonkin yleisön mieleen jää, lisää Janne Kivelä.

- On ollut yllätys, miten hyvin yhteistyökumppanit ovat lähteneet hommaan mukaan, korona-ajasta viis. Selvästi tällaiselle pienen paikkakunnan seuran erottuvalle porukalle on yhteistyökumppaneiden silmissä tilausta,
toteaa Kivelän lisäksi poikien taustalle rahoitusta häärinyt Rasmuksen isä Antti Lehikoinen.

Urheiljoista Örn on vanhimpana vasta 22-vuotias. Ahtinen ja Lehikoinen nuorimpina 18 vuotta. Yhteistyökumppaneiden kanssa on tehty kolmen vuoden sopimukset ja tavoitteet on pitkällä tulevaisuudessa. Lajin luonteeseen kuuluu olennaisena osana loukkaantumiset ja siitä kaikilla juoksijoilla on jo ennestään kokemusta. Näin projektin tärkeänä tavoitteena on pitkäjänteisyys ja seuran tuki myös silloin, jos tulee vaikeuksia. Tavoitteena ensimmäiselle yhteiselle kaudelle on menestyminen SM-viesteissä.
- Ekana vuonna finaalipaikka on realistinen, jos olemme kaikki terveinä. Ei ole haihattelua myöskään tulevaisuuden tavoitteet SM-viestimitalista. Henkilökohtaisella tasolla Joensuun 2022 Kalevan kisat kutkuttelevat, Örn linjaa.

Varamiestä joukkueella ei SM-viestejä ajatellen ole ainakaan ensimmäiselle kaudelle. Nuoret urheilijat muistuttavat, ettei menestyspaineita oteta ja jos jollekulle tulee terveyshaasteita, niin joukkueena tuetaan ja keskitytään sitten yksilökisoihin. Treenaaminen yhdessä on jo näkynyt kuluvalla harjoituskaudella harjoitusvauhdeissa. Ahtinen asuu porukasta ainoana muualla kuin Joensuussa, hän opiskelee Kuopiossa. Viikonloppuisin Matias pääsee treeniporukkaan mukaan vieraillessaan Joensuussa.

Viestijoukkueen yhteisessä tilaisuudessa paljastetttiin sekä yhteistyökumppanien nimet sekä fanipaidat. Päivän päätteeksi viestijoukkueen nuoret miehet pitivät seuran junioreille pikajuoksutreenit. Ajatuksena onkin tuoda viestiporukka koko seuran, tukijoiden ja perheiden yhteiseksi jutuksi ja innostuksen lähteeksi.